Haar en verzorging

Haar wat goed zit voelt ook goed. Het laten verzorgen van je haar kan bijdragen aan een ontspannen en zelfverzekerd gevoel. 

Voor mij is haar meer dan alleen een kapsel of een kleurtje. Het vertelt iets over wie je bent. Het is een uiting van zelfexpressie. Ieder haar is anders, net als ieder mens anders is. De ene mens is gevoeliger dan de ander, zo is het ook met haar. De één kan van alles met z’n haar doen zonder dat het echt beschadigd en de ander heeft juist weer heel kwetsbaar haar. Haar reageert ook op hoe je je voelt. Als je niet lekker in je vel zit merk je vaak dat je haar ook niet lekker zit. Juist dan is het goed om het haar met zachtheid te behandelen en te verzorgen.

Het is voor mij een uitdaging om steeds te zoeken naar wat het beste past bij jou op dit moment. Ik luister naar jouw wens en kijk goed naar hoe jouw haar valt. Ik kijk naar hoe het het mooist tot zijn recht kan komen en ook heel belangrijk, hoe het mooi en lekker valt zonder dat jij er veel aan hoeft te doen.

Zo is het ook met make-up. Met een beetje extra aandacht en een paar goede producten kun je jouw natuurlijke schoonheid echt naar voren brengen. Het is een stukje verzorging voor jezelf waar je zonder al te veel moeite heel blij van kunt worden.

Natuurlijke producten 

Haar en huidproblemen zoals haaruitval, eczeem, huidirritaties, jeuk, droge hoofdhuid en beschadigd haar zijn meestal het gevolg van te veel belastende stoffen in haarproducten en make-up. Steeds meer mensen zijn gevoelig voor deze synthetische ingrediënten. Mede daarom heb ik gekozen om met eerlijke en duurzame producten te werken. Het was niet makkelijk om merken te vinden die echt eerlijk en duurzaam zijn. Op dit gebied loopt de kappersbranche namelijk niet voorop.. 

De bekende conventionele merken die veel worden gebruikt in de schoonheidsindustrie zijn meestal nog gebaseerd op ingewikkelde combinaties van chemische stoffen. Veel merken pretenderen natuurlijk en duurzaam te zijn maar in werkelijkheid zitten er nog veel synthetische ingrediënten verborgen in de producten die erg schadelijk kunnen zijn voor haar, huid en milieu. Denk hierbij aan phenoxyethanol, parabenen, siliconen en kunstmatige kleurstoffen. 

De meeste reguliere haarkleuringen hebben een erg hoge ph-waarde waardoor de haarschubben ver openen en de kleur tot in de kern doordringt. Het haar wordt hierdoor onnodig beschadigd. Schubben die éénmaal zover geopend zijn, sluiten nooit meer helemaal en hierdoor word het haar poreus en verliest ook snel kleur en glans. Ook is het behoorlijk belastend voor de hoofdhuid omdat de enorme schommeling van ph-waarde ervoor kan zorgen dat het natuurlijke evenwicht van de huid uit balans raakt waardoor er een verminderde bescherming is tegen schimmels en bacteriën. Omdat de ph-waarde van de kleuringen van Rodolphe http://www.rodolphe-co.com/en/ veel neutraler is en het haar maar minimaal word geopend blijft het haar gezond en glanzend. De haarschubben beschadigen niet en daardoor blijft de kleur veel langer mooi.

De natuurlijke oliën, minerale pigmenten en het parelmoer zijn heel zacht voor het haar en geven een prachtig resultaat. Het parelmoer is rijk aan proteïne waardoor het haar ook wordt versterkt. De oliën verzachten en voeden het haar en de minerale pigmenten zijn zo rijk aan kleur dat ook de grijze haren goed worden gedekt.

Het voelt goed om te werken met producten waar ik als bewuste ondernemer met een gerust hart achter kan staan. Volledig geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Van alle producten zijn de ingrediëntenlijsten duidelijk en inzichtelijk en ook de verpakkingen zijn verantwoord geproduceerd. Dat geeft rust en vertrouwen, iets wat ik zelf erg prettig vind.

Wil je meer weten over de producten, of de ingrediëntenlijsten zelf inzien?

Neem gerust contact op, ik help je graag!