Haar veranderingen

Als haarstylist hou ik van haar!

Het maakt mij niet uit welk type haar het is, ik hou ervan om het zo te knippen en/of te kleuren dat het weer mooi en lekker zit.

Ik begin altijd met het onderzoeken van de structuur. Hoe het haar groeit, en welke kant het op wil vallen. Of het nu krullen zijn, stijl haar of iets er tussenin, de valling en structuur zijn altijd uniek. Luisterend naar de wens van de klant op mijn stoel zoek ik naar een vorm die helemaal past bij het haar, bij de uitstraling en ook past bij het levensritme van de persoon.

Haar kan veranderen door de tijd.

Er zijn allerlei invloeden, zowel van buitenaf als van binnenuit die de oorzaak kunnen zijn van deze veranderingen.

Het kan zijn dat je haar niet meer zo valt als het eerder deed. Misschien is het dunner of juist dikker, slapper of juist stugger. Misschien heb je meer krullen of zakt het juist meer uit. Misschien wordt je grijs of ben je dat al een tijdje. Misschien wil je gaan kleuren of juist niet meer kleuren. Voor al deze vragen en veranderingen help ik je graag een goede oplossing te vinden.

Haar heeft net als alle andere cellen in het lichaam een eigen groeicyclus.

Iedere haar op ons hoofd leeft tussen de 2 en7 jaar. Daarna valt die haar uit en komt er na een tijdje weer een nieuwe haar. Normaal gesproken verlies je per dag tussen de 50 en 100 haren. Dit is een gezonde cyclus van vernieuwing en niets om je zorgen over te maken.

Na een korte rustperiode komt er uit de oude haarfollikel weer een nieuwe haar. Nieuwe haren kunnen een andere structuur en haargroeirichting hebben. Je merkt dan dat je haar langzaam veranderd. Het kan zijn dat het haar niet meer doet wat jij wilt. Dat de manier waarop je jouw haar altijd hebt gedragen en behandeld niet of niet optimaal meer werkt.

Ik vind het altijd weer een mooie uitdaging om het haar zo te behandelen dat het weer helemaal tot z’n recht komt en dat de persoon die het draagt er weer happy mee is.